Temps de migdia

Gairebé el 90% dels nens i les nenes de l’escola utilitza el servei del temps de migdia. Per a les famílies és una ajuda per a la conciliació de la vida familiar i laboral i, per a l’escola, un temps on es continua duent a terme la tasca educativa. Els nens i les nenes aprenen a menjar de forma saludable, tant nutricionalment com socialment. És un temps que facilita la col·laboració dels nens i nenes, mitjançant l’ajuda dels més grans, alumnes de 6è, cap als més petits, alumnes d’Educació Infantil.

Horari i organització

L’horari del temps migdia és de 12.30 a 14.30 h. Una hora es destina a dinar i l’altra a jugar de forma lliure al pati.

Hi ha dos torns per dinar. Al 1r torn, de 12.30 a 13.15 h, mengen els nens i nenes d’Educació Infantil, 1r, 3r i 4t d’Educació Primària. Al 2n torn, de 13.30 a 14.15 h, mengen 2n, 5è i 6è d’Educació Primària.

Els alumnes i les alumnes de P3 fan la migdiada, i els més grans, a partir de 3r de Primària, poden fer ús de la biblioteca de l’escola.

El guiatge

El guiatge el porta a terme un equip de 20 monitors coordinats per la Carme Vilarrasa, de l’empresa Serveis d’Esplai. Cada nivell compta amb un monitor o monitora referent que actua com a educador en el temps de migdia, tant dins del menjador com en el temps de joc. Es vetlla per tal de que cada nen i nena s’organitzi, segons les seves preferències, el temps lliure del que disposa abans o després de dinar.

El menjar

L’escola disposa de cuina pròpia, que gestiona Cuina Justa (Fundació Cassià Just). Aquesta empresa compta amb la feina d’algunes persones amb fragilitats relatives a la discapacitat intel·lectual o trastorn mental.

Els menús s’elaboren amb la participació de la Comissió de Nutrició de l’AMPA. Són menús que fomenten el menjar divers, saborós i saludable, fets amb productes de temporada i proximitat.

25è aniversari de Cuina Justa

Cuina Justa celebrà l’any 2019 el 25è aniversari de la seva creació. Aquesta empresa d’economia social i solidària treballa dia a dia per tal que els drets i la llibertat de les persones amb fragilitats mentals o amb risc d’exclusió social siguin reals i efectives. 

A la cuina de la nostra escola, elaboren diàriament àpats abellidors i saludables. Estem molt contents d’haver compartit aquest llarg recorregut, de celebrar aquest aniversari i de seguir plegats dia rere dia.

Cliqueu aquí per veure el vídeo que van preparar amb motiu de l’aniversari.

Escola Vila Olímpica

Ens trobem al barri de Poblenou, a pocs minuts de la platja del Bogatell. Som una escola oberta a l'entorn més proper, al món i a la diversitat.

Contacte

93 225 49 98

a8052785@xtec.cat

Carmen Amaya, 2
08005 Barcelona